Filtri

  • BLAGOVNA ZNAMKA

    • MASSUGU(0)

Počisti vse filtre

Frizerske škarje

Prikazano 1-20 od 20 izdelkov

 

 

Visokokakovostne škarje za striženje so bistvenega pomena za vsakega frizerja. Izbira pravih škarij močno vpliva na vaše udobje in kakovost vašega dela.

Vendar je ob navidezno neskončni ponudbi težko vedeti, kako izbrati prave frizerske škarje. Upoštevati je treba veliko dejavnikov - od dolžine rezila in oblike ročaja do materialov in kakovosti izdelave.

Kako izbrati najboljše škarje za striženje las?

Ko se odločate za nove frizerske škarje je pomembno, da vlagate v kakovost in najdete pravo orodje za vas in vaše potrebe. Pri izbiri škarij ne pozabite, da lahko trajajo do 15 let ali več, odvisno od tega kako zanje skrbite.

Dobre škarje izboljšajo kakovost vašega dela, preprečijo poškodbe zaradi ponavljajočega se stresa ter poskrbikp, da je striženje lažje in zabavnejše.

Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali najti "popolne" škarje:

  • Določite namen uporabe škarij: Razmislite, za kakšne vrste nalog potrebujete škarje. Ali bodo uporabljene za suho rezanje, oblikovanje detajlov ali pa iščete vsestranske univerzalne škarje? Jasno opredeljevanje specifičnih potreb vam bo omogočilo izbiro najbolj primernih škarij za vaše delo.
  • Ergonomsko oblikovani ročaji: Pri izbiri škarij posebno pozornost posvetite ergonomsko oblikovanim ročajem. Ti naj zmanjšujejo obremenitev na roki, zapestju in ramenu. Ročaji, ki so postavljeni prečno omogočajo bolj naraven položaj roke in zapestja, kar pripomore k zmanjšanju utrujenosti in morebitnih poškodb pri dolgotrajni uporabi.
  • Udobnost in nadzor: Izberite škarje, ki se udobno prilegajo v vaši roki in omogočajo enostaven nadzor. Dolžina rezila naj bo prilagojena vaši tehniki rezanja in ne velikosti roke. Udoben oprijem zagotavlja večjo natančnost in manj napora med delom.

Kaj morate še vedeti ko izbirate profesionalne frizerske škarje?

Ko izbirate profesionalne škarje (zlasti, če ste začetnik), temeljito pretehtajte naslednje dejavnike:

  • Dolžina škarij: Za tiste, ki se šele uvajajo v frizerski poklic ali se ukvarjajo z oblikovanjem osnovnih frizur so primernejši modeli krajših škarij, idealno dolžine okoli 5,5 cm. Krajše škarje omogočajo lažje rokovanje in večjo natančnost, kar je ključno pri učenju osnovnih tehnik striženja.
  • Ergonomija ročaja: Izjemno pomembno je, da so ročaji škarij ergonomsko oblikovani. To pomeni, da so prilagojeni naravni drži roke, kar zmanjšuje tveganje za obremenitev in utrujenost rok med dolgotrajnim delom. Gumijaste prevleke na ročajih so dodaten bonus saj nudijo boljši oprijem in dodatno udobje.
  • Vijak za nastavitev razmika med rezili: Prilagodljivost škarij s pomočjo vijaka za nastavitev razmika med rezili je bistvena za dosego optimalnih rezultatov striženja. Ta funkcionalnost vam omogoča, da prilagodite škarje glede na debelino in teksturo las ter specifične potrebe pri striženju.

Profesionalni frizerji še posebej začetniki pri izbiri škarij upoštevajte kombinacijo dolžine, ergonomske zasnove ročajev in prilagodljivosti. Takšen premišljen izbor zagotavlja ne samo učinkovitost pri delu ampak tudi dolgotrajno udobje in zmanjšanje tveganja za poškodbe zaradi ponavljajočih se gibov.

Frizerske škarje za levičarje

Če ste levičar, je pomembno, da izberete frizerske škarje, ki so posebej zasnovane za levičarje. Škarje za levičarje so prilagojene za lažje rokovanje z levo roko in se razlikujejo od standardnih modelov za desničarje predvsem v postavitvi rezil in obliki ročajev.

Obstajajo tudi univerzalne škarje, ki so primerne za levičarje in desničarje, vendar za optimalno natančnost in udobje pri striženju priporočamo, da izberete škarje, ki so prilagojene vaši dominantni roki. Tako boste lahko dosegli boljši rezultat in imeli prijetnejšo izkušnjo pri delu.

 

 

© 2020 Trimužijat - Vse pravice pridržane. | Produkcija: Sloway spletne rešitve | Piškotki | Pogoji poslovanja

Piškotki

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje in zagotavljanje kakovostnih vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih